Adana 20'lik Diş Çekimi

Eskilerin akıl dişi, diş hekimlerin ise üçüncü büyük azı dişleri olarak ifade ettiği 20'lik dişler; 17-25 yaş aralığında çıkan 4 önemli diştir. Hayatlarımızdaki yeri ise bu yaşlarımıza geldiğimizde hissettiğimiz ağrı sızı ile oluşuyor. 20’lik diş çekimi sıklıkla gerekli olabiliyor. Bu anlamda Adana'da 20’lik diş çekimi alternatiflerinin fazlalığı sizi rahatlatacaktır.

20'lik Diş Çekimi

20'lik dişlere geç kalınmadan müdahale edilmesi önemlidir. Bazen bu dişlerin durumları biraz sıkıntılı olabiliyor ve cerrahi çekim gerekli olabiliyor. Bazı kişilerde sorunsuz çıkan dişler, bazı kişilerde yarım ya da tam gömülü şekilde olabiliyor. Bu durumda gömülü diş çekimi gerekli görülebilir. Özellikle de 20’lik dişlerin çenede kendine yer açmaya çalıştığı durumda diş etinde kızarıklık, ağrı, hassasiyet ve şişlik yaşanıyor, ağız açmada kısıtlılık görülüyorsa bu dişe müdahale etmek zaruridir. Bazen ise normalde 4 tane olması gereken 20’lik dişlerin daha fazla olduğu durumlar ile karşılaşabiliyoruz. Bu durumda elbette ki bu dişlerin alınması, diğer dişlere olan yoğun baskının azaltılması ve enfeksiyon durumunun kontrol edilmesi için şarttır. Zaten fazlalık olan diş alınarak, çene daha sağlıklı ve konforlu hale getirilir. Adana 20’lik diş çekimi yaptırmak isteyenler için imkânlarla dolu bir şehir olduğundan siz de konforla bu süreci yönetebilirsiniz.

20’lik diş çekimi nasıl uygulanır?

Operasyon gerektiren 20'lik diş illüstrasyonu

20’lik diş çekiminin nasıl olacağı, dişin mevcut durumu ve pozisyonu ile ilgilidir. Tamamen ağıza sürmüş bir dişin çekimi standart bir diş çekimi şeklinde olabilir. Ancak yarı gömülü pozisyonda kalmış olan diş için gömülü diş çekimi prosedürü uygulanmalıdır. Mukoza retansiyonlu pozisyonda olan gömülü diş çekiminde, öncelikle diş etinde küçük bir kesi yapılması gerekli olabilir. Dişin tam gömülü olduğu durumda ise 20’lik diş çekimi, yapılacak diş eti kesisi ile birlikte dişin kemikten bir miktar uzaklaştırılması ile mümkün olacaktır. Her iki 20’lik diş çekiminde de kesi yapıldıktan sonra dikiş atılması önemlidir. Adana 20’lik diş çekimi araştırmalarınızda siz de göreceksiniz ki, 20’lik diş problemleri oldukça yaygındır.

20’lik diş ne zaman çekilir?

20’lik diş çekimi için geçerli pek çok farklı durum oluşabilir. Elbette ki ilk akla gelen dişin tam anlamıyla çıkamadığı durumlar. Bu durumda gömülü diş çekimi şarttır. Diğer taraftan yer darlığı oluştuğunda bu dişin alınması gerekli olabilir. Ağrı, şişlik ve rahatsızlık hissi ile ilişkili olarak 20’lik diş çekimi gerekli görülebilir. Çürük ve iltihaplanma gibi durumlarda, ağız sağlığını sürdürmek için bu dişin alınması gerekebilir. Ayrıca dişin yönü ve pozisyonu diğer dişlere zarar verebilecek durumdaysa bu dişin alınması seçeneği değerlendirilebilir. Adana 20’lik diş çekimi araştırmanızı bunlardan birine bağlı olarak planlayabilirsiniz. Bu tür bir durum 20'lik diş çekimini gerekli kılabilir.

20'lik diş çekiminin normal diş çekiminden farklı nedir?

Diş hekimi tarafından operasyon uygulanan sırasında bir hasta

20’lik diş çekimi, diğer diş çekim prosedürlerinden biraz daha karmaşık bir süreç içerir. Çünkü genç yetişkinlik döneminde çıkan ve oldukça güçlü dişler olan 20’lik dişler, çenede yer sıkıntısı yaşayabildiği gibi çevre diş ve dokular ile de oldukça yakın ilişkidedir. Hele de yarım ya da tam gömülü pozisyondaysa, ağrı, hassasiyet ve kızarıklık başlamışsa, durum daha da karmaşık hale gelmiş olabilir. Bu durumda hemen gömülü diş çekimi prosedürüne geçilebilir örneğin. Kısacası 20’lik dişler, diğer dişler gibi değerlendirmeye alınmazlar. Bu dişler pek çok açıdan değerlendirilir, durumuna göre farklı çekim prosedürleri tercih edilebilir. Örneğin; bunlardan biri de cerrahi çekimdir. 20’lik diş çekiminde gömülü diş çekimini kapsayabilen farklı bir alternatif yöntem de cerrahi çekim olacaktır. Adana 20’lik diş çekimi araştırmanızda böyle bir ihtimali de göz önünde bulundurmalısınız ve profesyonellikten yana olmalısınız.

20'lik dişin cerrahi olarak çekilmesi nedir?

Cerrahi çekim tanımı kulağa biraz korkutucu gelebilir ancak aslında standart diş çekimine benzer bir süreç sizi bekler. Normal diş çekiminde olduğu gibi cerrahi çekimde de lokal anestezi altında işlem yapılır. Söz konusu olan 20’lik dişin ağız içinde görülememesi yani tamamen gömülü olması, diş eti sınırında kırık oluşmuş olması gibi anormal durumlarda cerrahi çekim gerçekleştirilir. Gerekli noktalarda diş eti kesilere dişin ortaya çıkması sağlanır ve dişin alınmasının ardından dikiş atılarak işlem sonlandırılır. Adana 20’lik diş çekimi yaptırmak isteyenlere pek çok alternatif sunuyor. Ancak profesyonellik Adana 20’lik diş çekimi araştırmanızın merkezinde olmalıdır. Siz de bunun için zaman kaybetmeden randevunuzu oluşturabilirsiniz.